Els Brakman

Mijn missie en visie

…is de onvoorwaardelijke liefde tussen ouders en hun kind weer stromend en voelbaar maken. Want er is altijd ouderlijke liefde. Van generatie op generatie.

Maar dagelijkse problemen verhinderen soms het zicht op het prachtige kind wat we hebben. We zijn overbezorgd, gauw geïrriteerd, de relatie kan verstoord zijn of we komen steeds met elkaar in lastige situaties terecht. En daardoor raakt de onvoorwaardelijke liefde wat uit beeld. Soms ook van generatie op generatie.

Ouderlijke liefde

Ik vraag ouders naar hun verlangen. Want elke ouder gunt zijn kind het beste en ouderlijke liefde is een krachtige bron voor gezonde, zelfstandige en vrolijke kinderen. Hoe oud het mensenkind ook is.
In de interactie met het kind wordt ons verlangen soms geblokkeerd door oud zeer; ons ‘innerlijk gekwetst kind’. Door aandacht te geven aan dit beschadigde stuk helen we als het ware ons eigen innerlijk kind en kan er voorbij de blokkade, gewoon weer gedaan worden wat ons hart ons ingeeft.

“Je kan je kind niet veranderen. Je kan wel leren ontspannen en liefdevol te blijven.”

Moeder

Ik ben zelf moeder van drie heerlijke, volwassen dochters en een ‘hemels’ zoontje. En sinds kort ben ik ook nog oma. Verder heb ik ervaring met pleeg- en bonus- kinderen en met alle jeugd die bij ons aan de keukentafel zat en nog steeds regelmatig aanschuift.

Mijn eigen pad

Na mijn studie heb ik 12 jaar met veel plezier als dierenarts gewerkt en een eigen praktijk gerund. Toen werd ik onrustig. Ik wist niet wat ik wilde maar nam wel het besluit te stoppen met mijn praktijk. Ik realiseerde dat ik vanuit loyaliteit naar mijn familie het beroep van mijn vader had gekozen.
Het werd tijd voor mijn eigen pad.

Els Brakman Kindertolk

Opleidingen Els Brakman

Pedagogiek
Kindertolk
Opvoedopstellingen
Opstellen van het verlangen
EFT coach
Hypnotherapeut gefocust op ouderschap

Hoe het begon

Op een koude winterdag was ik met onze, toen nog kleine meisjes, in de kleedkamer van het zwembad. Alle kinderen hadden het enorm koud. Te koud om te doen wat hun moeders hen vroegen te doen. Toen één moeder mopperde op haar kind, begonnen de andere moeders ook te mopperen: “schiet op.. kleed jezelf aan!”

De kinderen begonnen te huilen, werden boos en wilden niet doen wat de moeders vroegen. Waarop één van onze kinderen zachtjes vroeg, “Mama, waarom zijn de mensen hier zo boos?”

Op dat moment werd ik op het pad gezet naar mijn huidige werk als kindertolk. En dat doe ik nu alweer 14 jaar. Ik wilde namelijk begrijpen waarom de moeders en hun kinderen boos waren op elkaar. Wat ging hier mis?

Kindertolk

Ik geloofde niet dat de moeders in het zwembad onaardige ouders waren. Maar ze gedroegen zich op dat moment onaardig. En ja, ik herkende dit patroon ook bij mezelf… dat je je anders gedraagt dan je eigenlijk zou willen. En kinderen reageren daarop. Deze ervaring vormde het begin van een zoektocht die mij leidde naar mijn huidige werk als kindertolk. En dat doe ik nu alweer 14 jaar met veel plezier.

15 minuten kosteloos bellen

Wil je me bellen met je vraag?
Vraag dan een gratis 15 minuten gesprek aan. Dan denk ik met je mee.